SPELEN IN DE PRACHTIGE NATUUR

Speeltuin in Limburg

Speeltuinen vormen een integraal onderdeel van de jeugdervaring en zijn essentieel voor de ontwikkeling van kinderen. In Limburg, een provincie doordrenkt van natuurlijke schoonheid en culturele diversiteit, zijn speeltuinen niet alleen een bron van vermaak, maar ook een platform voor educatie, sociaal contact en gezinsplezier. Wil jij ook met je kinderen of kleinkinderen een bezoek brengen aan een uitdagende speeltuin in Limburg? Dan ben je bij de Hompesche Molen aan het goede adres. Naast ons prachtige terras vind je een natuurspeeltuin van het jeugdprogramma van Natuurmonumenten, waar de kinderen leuk kunnen spelen en meer kunnen leren over de natuur.

Wat is een natuurspeeltuin?

Een natuurspeeltuin is een speelomgeving die is ontworpen met natuurlijke elementen en materialen, zoals hout, stenen, zand en water. In tegenstelling tot traditionele speeltuinen met kunstmatige speeltoestellen, worden natuurspeeltuinen gekenmerkt door hun organische en natuurlijke uitstraling. Ze zijn vaak zo ontworpen dat kinderen kunnen klimmen, klauteren, bouwen en ontdekken in een omgeving die deel uitmaakt van de echte natuur. Zo is de Hompesche Molen gebouwd midden in het natuurgebied rondom de Molenplas, waardoor het een uitdagende en leuke natuurspeeltuin in Limburg vormt.

De speelnatuur van OERRR bij de Hompesche Molen

Onze speeltuin ligt in Midden-Limburg bij de Hompesche Molen nabij Stevensweert. De Hompesche Molen is een historische graanmolen, die sinds 2014 in handen is van Natuurmonumenten. Gelegen in een natuurrijke omgeving is er van alles te doen en beleven in en rondom de molen. Het is een populaire plek voor toeristen om te wandelen, fietsen en genieten van de geschiedenis van de molen. Voor de kinderen is de speelnatuur van OERRR naast het terras opgericht, waar ze op educatieve en speelse wijze kennis kunnen maken met de natuur.

Wat te doen in onze speeltuin?

Het belangrijkste aan een natuurspeeltuin is dat kinderen kunnen spelen en avonturen beleven in een natuurlijke omgeving. De speeltuin bij de Hompesche Molen is gratis en toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderen met een handicap. In de speelnatuur kunnen de kinderen onder andere:

  • Spelen met modder en zand
  • Rond springen in water
  • Spelen met de waterpomp
  • Verstoppen in een wilgenhut
  • Balanceren over boomstronken
  • Ons insectenhotel bekijken
  • Naar de bijenkast kijken

Restaurant met speeltuin in Limburg

Misschien wil je als ouders je kinderen vrij laten zijn in het spelen in de speelnatuur van OERRR. Dat kan bij de Hompesche Molen. Wij hebben een gezellig terras met uitzicht over de prachtige natuur rondom de Molenplas en de speeltuin. We serveren een menukaart met heerlijke, ambachtelijke gerechten, terwijl je kinderen ravotten in onze speelnatuur. Reserveren is niet mogelijk van tevoren, maar ter plekke kun je een plek reserveren of gewoon een plekje uitzoeken.

Bezoek ons restaurant met speeltuin in Midden-Limburg

Kom en geniet van de prachtige speelnatuur bij de Hompesche Molen! Of je nu jong of oud bent, er is voor iedereen iets te beleven in deze betoverende omgeving. Laat je verrassen door de rust en schoonheid van de natuur, terwijl je jezelf verliest in avontuurlijke ontdekkingen en plezierige activiteiten. En dat is niet alles! Bij de Hompesche Molen kun je ook feesten en partijen houden, unieke vergaderzalen huren, fietsen, wandelen en deelnemen aan allerhande leuke groepsactiviteiten.

GRAAG TOT SNEL!

Mail:
Mail:  info@dehompeschemolen.nl  

KVK Nummer: 78731828

Algemene voorwaarde

Telefoonnummer: 0475 – 418 909.
Mail:  info@dehompeschemolen.nl  

Adres: Molendijk 6 ,  6107 AA Stevensweert
Natuurmonumenten: De Hompesche Molen werkt samen met Natuurmonumenten